Prešovskí policajti objasnili sériu krádeží vlámaním do pivnícm. Chceli ukradnúť horský bicykel a vŕtačku. Ukradnutý železný materiál skončil v zberni.

10.02.2012 Celý región

Prešovskí policajti objasnili sériu krádeží vlámaním do pivníc:
Prešovskí policajti objasnili v uplynulých dňoch sériu krádeží vlámaním do pivníc v obytných blokoch v Prešove.
Z prečinu krádeže a prečinu porušovania domovej slobody je obvinený 22 ročný Prešovčan. Ten sa mal v období od 21.10.2011 do 28.10.2011 vlámať do pivníc jedného z obytných blokov na Ulici 17. novembra. Zároveň sa mal jednej krádeže vlámaním do pivnice obytného bloku dopustiť aj v tomto roku a to z 23.1. na 24.1.2012 na Štefánikovej ulici v Prešove. Na Ulici 17. novembra sa vlámal do 9 pivníc, pričom zo siedmich nič neukradol a z dvoch zmizli 2 ks menších starších transformátorov, 6 ks orientálnych nádob, dve nové vodovodné batérie a po 6 ks lyžíc, lyžičiek, vidličiek, dezertných vidličiek a naberačiek. Celková škoda spôsobená krádežou a poškodením bola vyčíslená na 243.- €.
V prípade krádeže vlámaním do pivnice na Štefánikovej ulici mal obvinený ukradnúť 38 fliaš rôzneho alkoholu, 25 balení kávy, uhlovú brúsku, cestovnú tašku, spací vak a vak na stan. Celková škoda bola vyčíslená na 700.- €.
Obvinený muž je stíhaný väzobne.

Chceli ukradnúť horský bicykel a vŕtačku:
Z prečinu porušovania domovej slobody obvinili včera bardejovskí policajti 44 ročného muža a 52 ročnú ženu, obaja z Bardejova.
Obvinená dvojica mala počas včerajšieho popoludnia kradnúť v jednom z rodinných domov na Ulici kpt. Nálepku v Bardejove. Po vojdení na pozemok prešli okolo novopostaveného domu, až k hospodárskej budove. Na nej otvorili neuzamknuté vchodové dvere, vošli dnu, odkiaľ mali ukradnúť horský bicykel a elektrickú vŕtačku, spolu v hodnote 220.- €. Pri krádeži však boli vyrušení majiteľom domu, ktorý ihneď privolal políciu. Policajti obvinených krátko nato zadržali a predviedli na policajné oddelenie. Obaja obvinení sú stíhaní na slobode.

Ukradnutý železný materiál skončil v zberni:
Kežmarskí policajti vzniesli včera obvinenie pre prečin krádeže trom mladistvým (16r., 17r., 17r.) Kežmarčanom.
Podľa obvinenia má mať trojica na svedomí dve krádeže rôzneho železného materiálu z jedného dvora na Hradnom námestí v Kežmarku. K prvej krádeži došlo 4.2.2012 večer a k druhej hneď nasledujúci deň v približne rovnakom čase. Ukradnutý materiál následne odviezli do výkupne železného šrotu a získané peniaze si rozdelili. Všetci traja sú stíhaní na slobode.
 

Vyberte región